Minstens twee doden bij aardbeving op Molukken

Minstens twee doden bij aardbeving op Molukken

Bij een aardbeving met een magnitude van 6,5 op de Molukken, een eilandengroep in het oosten van Indonesië, zijn vandaag minstens twee dodelijke slachtoffers gevallen. Er raakten ook gebouwen beschadigd. Een universiteitsdocent aan het islamitisch instituut van de stad Ambon, de hoofdstad van de provincie Molukken, stierf nadat er brokstukken op hem was gevallen. Dat werd vernomen bij Albet Simaela, een provinciale regeringsmedewerker die verantwoordelijk is voor de noodhulp.

Het nationale agentschap voor rampenbeheer stelt dat er twee doden vielen, en dat daarnaast minstens drie gebouwen en twee huizen beschadigd werden. Een van die gebouwen is de universiteit van Pattimura. De beving veroorzaakte ook barsten in een brug in Ambon.

De aardbeving vond plaats om 8.46 uur lokale tijd, op 37 kilometer ten noordoosten van de stad Ambon, op een diepte van 29 kilometer. Indonesië ligt in de zogenaamde Pacifische Ring van Vuur, een gebied waar aardbevingen en vulkaanuitbarstingen regelmatig voorkomen.

bron: Belga