Minaj als Hitler in nieuwe videoclip gebaseerd op nazi-propaganda

Minaj als Hitler in nieuwe videoclip gebaseerd op nazi-propaganda

Nicki Minaj wordt beschuldigd van het schaamteloze gebruik van nazi-beelden en het verheerlijken van Hitler in haar onlangs vrijgegeven videoclip van Only waar ook Chris Brown, Drake en Lil Wayne in verschijnen. De geanimeerde video beeld Minaj af als dictator en is duidelijk geïnspireerd op de zwart-witte nazi-propagandafilms van de Duitse regisseur Leni Riefenstahl.

Je ziet een leger soldaten met rode armbanden die doen denken aan degene die de nazi's droegen, terwijl er ook grote rode vlaggen verschijnen met een overlappend YM symbool in een erg griezelig ontwerp. YM staat voor Young Money, een platenlabel dat werd opgericht door Lil Wayne die in de video verschijnt als Henry Ford, samen met Drake als de paus en Chris Brown als militaire leider.

Op Reddit werd het snel het onderwerp van gesprek in het subforum: 'The new Nicki Minaj video Only is glorifying Nazism and Hitler'. Ook op Twitter lieten enkele mensen hun afschuw over de nieuwe video blijken. De overige kritiek ging naar Drake die half Joods is. "Drake, ik snap niet hoe je als jood kan deelnemen aan een video die duidelijk nazi-propaganda naboots. Ofwel ben je dom, ofwel kan het je niets schelen."

Minaj is niet de eerste muzikant die loopt te pronken met nazi-beeldspraak, maar terwijl anderen zoals Pink Floyd een politiek statement wilde maken, lijkt Minaj zichzelf te verheerlijken met behulp van Hitler en het regime.

Nicki Minaj moet zelf nog reageren op de kritiek.

https://www.youtube.com/watch?v=BU769XX_dIQ