Is mijn neus niet te dik in deze selfie?

Is mijn neus niet te dik in deze selfie?

Vind je mijn neus niet te dik in deze selfie? Blijkbaar hebben veel Amerikaanse dokters deze vraag al eens gehoord. Vier op de tien plastische chirurgen hebben immers al mensen over de vloer gehad die aan hun neus wilden laten sleutelen, omdat hij zo groot lijkt in selfies. Dat staat in het vakblad American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery.

Selfie is gezichtsbedrog

"Mensen beseffen vaak niet dat een selfie een beetje gezichtsbedrog is", reageert Boris Paskhover, plastisch chirurg bij Rutgers New Jersey Medical School en hoofdauteur van de studie. "Zulke foto's maken je neus breder en dikker, terwijl mensen net de voorkeur geven aan kleinere neusjes."

Foto American Medical Association

Stel dat je een foto maakt op 30 centimeter afstand van je gezicht, lijkt je neus 30% groter dan dat die in realiteit is. Ook het topje van je reukorgaan lijkt 7% groter. Pas als het kiekje gemaakt wordt vanop anderhalve meter is je neus in proportie. De oplossing? Een arme omstaander aanklampen om een foto te maken of een selfiestick aanschaffen. Of gewoon niet te veel selfies nemen, dat kan ook.

https://giphy.com/embed/kEZtOQwrQ2mVa