Miezerige maandag

Miezerige maandag

Vandaag is het grijs met soms wat motregen. Het is wel zacht met maxima rond 8 graden in het centrum. Morgen wordt het rustig weer, maar grotendeels bewolkt en maxima die schommelen rond 5 graden. Ook de rest van de week blijft het vrij zacht met maxima tot 12 graden en geleidelijk aan meer ruimte voor zon, zegt het KMI. Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken. Ten zuiden van Samber en Maas is er de hele namiddag kans op plaatselijk wat lichte regen of motregen. Elders is er aanvankelijk kans op wat motregen, maar wordt het geleidelijk aan droog. Een enkele opklaring, vooral aan de kust, is mogelijk. Het wordt vrij zacht, met maxima tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 tot 9 graden in Laag- en Midden-België. Er staat een meestal matige wind uit het zuidwest tot west, later noordwest tot noord.

Vanavond en vannacht wordt het overal overwegend droog. Langs de grens met Frankrijk is er echter meer bewolking en is wat plaatselijk gedrup niet uitgesloten. Elders zijn enkele schuchtere opklaringen mogelijk en kan er ook wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen -1 graden in de Ardennen en +3 graden aan de kust en in het zuidwesten van het land. In het centrum kan het kwik dalen tot het vriespunt. Plaatselijk kan het dus glad worden. De wind neemt wat in kracht af tot zwak en is variabel van richting.

Morgen is het overwegend droog maar hangt er vrij veel bewolking. In de namiddag zijn er enkele opklaringen en komt de zon soms tevoorschijn. Langs de Franse grens blijft er echter meer bewolking hangen en is de kans op opklaringen kleiner. Het wordt iets minder zacht, met temperaturen van 8 graden aan zee, 5 graden in het centrum en 1 graad in de Ardennen. Er staat een zwakke en in het noordwestelijk deel van het land matige wind uit oost, draaiend naar zuidoost.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag trekt een neerslagzone van west naar oost over. Het gaat overal licht regenen. De minima worden in de eerste deel van de nacht bereikt en schommelen tussen 1 en 7 graden. Nadien wordt het enkele graden zachter. De wind waait meestal matig en ruimt naar zuidzuidoost.

Woensdag is het de hele dag grijs met lichte regen of motregen. In de loop van de nacht naar donderdag wordt het geleidelijk droger vanuit het westen, met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders.

Donderdagvoormiddag zijn nog enkele lichte buitjes mogelijk in het oosten van het land. In de loop van de dag zorgt een hogedrukwig voor droog weer met brede opklaringen. Vrijdag wisselen de bewolking en opklaringen af, met soms een beetje regen.

bron: Belga