Mieke Van Hecke: "Veli is geen slachtoffer"

Mieke Van Hecke: "Veli is geen slachtoffer"

Gents Schepen van Burgerzaken Mieke Van Hecke (CD&V) is geschrokken van het vertrek van haar fractieleider Veli Yüksel. Die stapt over naar Open Vld en haalt uit naar de invloed van de standen bij zijn vorige partij. Van Hecke spreekt dat tegen en ziet in Yüksel geen slachtoffer. "Hij heeft finaal als onafhankelijke de tweede plaats gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen", klinkt het.

Van Hecke vindt dat Yüksel geen aanspraak meer kan maken op zijn zetel in de Gentse gemeenteraad en hoopt dat de nieuwe Open Vld'er afstand doet van zijn mandaat. CD&V zetelt in Gent in een ruime coalitie met Open Vld, Groen en Sp.a.

Die meerderheid staat sowieso niet onder druk, enkel de onderlinge machtsverhouding verschuift. Dat betekent voor Van Hecke en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) niet dat er gevolgen zullen zijn voor het bestuursakkoord.

CD&V moet hoe dan ook een nieuwe fractieleider aanduiden in de Gentse gemeenteraad. Vrijdagavond zal de lokale afdeling die functie invullen en de onverwachte overstap evalueren.

bron: Belga