Microsoft Office eindelijk beschikbaar op iPad

Microsoft Office eindelijk beschikbaar op iPad

Na jaren en jaren van geruchten, is Office voor de iPad eindelijk hier. Tijdens een persevenement in San Francisco gisteren heeft Microsoft Office general manager Julia White de laatste mobiele Office app onthuld. Hoewel Office voor iPad oorspronkelijk zou verschijnen in 2012 en 2013, is  het pas vandaag verkrijgbaar als drie afzonderlijke applicaties (Word , Excel , PowerPoint ) in Apple 's App Store. Net als Office voor de iPhone , zal de iPad versie gebruik maken van Microsoft's Office 365 -abonnement voor bewerkingsfuncties en zal beschikbaar zijn voor abonnees zonder extra kosten. Toch zal de iPad versie gratis zijn voor het lezen en presenteren van teksten. Op hetzelfde moment werd Office voor de iPhone geactualiseerd zodat het ook gratis thuis te gebruiken is.

Word, Excel en PowerPoint worden allemaal opgenomen in Office voor de iPad met een lint-interface die vergelijkbaar is met de Windows-en Mac- desktop versies. Microsoft bleef trouw aan de desktop versies en Office voor de iPad bevat ondersteuning voor vloeiende opmaak veranderingen.

In een demonstratie liet White zien hoe tekst automatisch rond een foto stroomt als het eenmaal in een Word-document geplaatst wordt, en het is net zo intuïtief als anders. Beelden kan u gemakkelijk aanpassen en verplaatsen zonder dat de tekst verschuift en onleesbaar wordt. Tekst rond afbeeldingen reageerde wat schokkerig omdat het een fameuze prestatie van de iPad-processor vroeg, maar afbeeldingen draaien ging aangenaam soepel.

Office op de iPad voelt krachtig, persoonlijk en bruikbaar aan voor het grootste deel, maar niet alles is even gemakkelijk te vinden. We zouden bijvoorbeeld niet weten hoe je een video moet toevoegen aan een PowerPoint-presentatie. Je moet trouwens ook een Windows-client gebruiken.  "Dit is zeker niet de Windows- app geport naar de iPad," zegt White. PowerPoint is ook beschikbaar met ondersteuning voor het bewerken en presenteren van een presentatie op een iPad."