Michel Preud'homme voor Supercup: "Een spelsysteem zet je niet op poten met een toverstaf"

Michel Preud'homme voor Supercup: "Een spelsysteem zet je niet op poten met een toverstaf"

Standard-coach Michel Preud'homme wil de Supercup tegen Club Brugge proberen winnen "met de middelen die we hebben". Dat heeft hij gezegd tijdens een persconferentie in Luik drie dagen voor de wedstrijd. Preud'homme probeerde de supporters gerust te stellen na een wisselvallige voorbereiding. Hij had het ook over de terugkeer van Orlando Sa en de twijfels rond Mehdi Carcela, die nog altijd niet teruggekeerd is naar de club. "De Supercup is een trofee die we willen proberen te winnen. We gaan zo goed mogelijk spelen, maar het is een moeilijke verplaatsing naar de sterkste ploeg van de voorbije jaren", stak Preud'homme van wal. "We moeten week na week vooruitgang boeken. Een spelsysteem zet je niet op poten met een toverstaf, maar we gaan proberen om te strijden voor de zege met de middelen die we hebben."

De Luikenaar is blij met de terugkeer van Orlando Sa na zijn Chinees avontuur. "Orlando is een extra wapen. Hij heeft zich al bewezen in onze competitie en hij kent de club, dus hij zal hier snel integreren."

De Standard-trainer weet echter niet of hij zal kunnen rekenen op Mehdi Carcela, die na zijn vakantie nog niet teruggekeerd is naar de club. "Ik heb geen contact met Mehdi, dat laat ik aan Olivier Renard en aan de voorzitter, maar blijkbaar is hij moeilijk te bereiken. Momenteel heb ik geen enkele garantie dat hij zal terugkeren, maar ik hoop van wel."

Doelman Jean-François Gillet is optimistisch over het komende seizoen. "De voorbereiding was heel intensief, maar dat is normaal gezien het aantal matchen dat we dit seizoen zullen spelen. We hebben aan alle geledingen gewerkt en hebben grote ambities, maar we moeten er staan vanaf het begin van het seizoen."

bron: Belga