Michael Vanthourenhout wil kopmanschap bij Marlux-Bingoal waarmaken

Michael Vanthourenhout wil kopmanschap bij Marlux-Bingoal waarmaken

Michael Vanthourenhout behaalde vorig jaar tal van ereplaatsen en één zege, in Lebbeke. Op het WK in Hoogerheide gaf hij zijn seizoen kleur met een zilveren medaille. "Dat was een enorme opsteker", zei hij maandag bij de teamvoorstelling van Marlux-Bingoal, "ik wil komend seizoen regelmatiger presteren en me meer tonen". Zeven tweede of derde plaatsen en één zege, in een losse cross, in Lebbeke. "Michael is een groot talent, ik geloof in hem en hij is nu absolute kopman van onze ploeg", zei Jurgen Mettepenningen.

"Dat betekent veel voor mij", aldus Vanthourenhout die als enige alleen het woord kreeg op de persvoorstelling. "Dat is zeker speciaal en een gevolg van die zilveren medaille. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik dat kopmanschap waard ben. Dat WK was een grote opluchting voor mij, ik kende een seizoen met veel ups & downs en wilde op het WK mijn seizoen goed maken. Met die zilveren medaille is me dat gelukt. Komend jaar wil ik meer regelmaat aan de dag leggen."

Zondag volgt met Geraardsbergen de eerste cross. "Het is belangrijk om een goede start te maken", weet Vanthourenhout. "Dat geeft vertrouwen. Natuurlijk, het is een beetje koffiedik, je start toch met veel vraagtekens en je wil weten waar je staat ten opzichte van de andere renners. Ik heb een goede zomer achter de rug, wedstrijden afgewerkt van een iets hoger niveau en goed gereden. Ik hoop dat me dat sterker heeft gemaakt zodat ik mijn traditionele dipje tijdens het seizoen niet meer hoef te beleven en ik meer constante prestaties kan neerzetten. Ja, ik zou graag af en toe winnen, maar na die Grote Twee wordt dat niet gemakkelijk, maar ik moet toch zeker meer kunnen meespelen voor het podium."

Kevin Pauwels, 34 intussen, kreeg veel goeds te horen van de teammanager. "Kevin zijn testen zijn vier procent beter dan vorig jaar. Dat is heel wat en hij is nog lang niet versleten. Hij werkt opnieuw samen met Peter Hespel en ik ben ervan overtuigd dat we opnieuw de Kevin gaan zien van vroeger. Ik geloof in hem."

"Dat is fijn om te horen", aldus Pauwels. "Ik hoop inderdaad dat mijn resultaten nu beter zullen zijn. Mijn zomer was goed, ik heb soms afgezien in het wiel van die jonge gasten van de ploeg en hoop dat mijn winter beter is dan vorig jaar."

bron: Belga