Metrolezers carpoolen tijdens de staking en ook parlementsvoorzitter Jan Peumans doet mee

Metrolezers carpoolen tijdens de staking en ook parlementsvoorzitter  Jan Peumans doet mee

Door de stakingsactie ondervindt het openbaar vervoer vandaag heel wat hinder. Lees er hier alles over.

Om gestrande pendelaars te helpen, zette Metro via Facebook en Twitter een carpoolactie op poten. Verschillende reacties liepen binnen, waaronder die van Jan Peumans (N-VA). Ook de voorzitter van het Vlaams Parlement zag het zitten om te carpoolen. Op de rit van Limburg naar Brussel, pikte hij doctoraatstudent Debby Vos mee op op de carpoolparking van Tienen.

Wanneer we Jan Peumans bellen, begint hij meteen te lachen. "Toevallig heb ik gisterenavond ook al drie mensen meegenomen. Die kwamen van een concert en er reden toen al geen taxi's meer”, vertelt de N-VA-politicus enthousiast. “Deze morgen heb ik een leuk tochtje gemaakt met Debby. En ik moet zeggen: het verkeer ging feilloos. Ze is een doctoraatstudent politieke wetenschappen, dus daar hebben we enkele geanimeerde gesprekken over gehad.”

“Aanvankelijk vond ik het best spannend, maar die zenuwen waren snel verdwenen. Omdat ik voor mijn onderzoek enkele interviews moest doen met parlementsleden, hadden we zeker genoeg stof om over te praten”, bevestigt Debby. “Toen bovendien nog eens bleek dat de chauffeur en ik enkele gemeenschappelijke vrienden delen, was het ijs helemaal gebroken.”

Voor Debby en Jan was de carpoolactie naar eigen zeggen geslaagd, en herhaalbaar voor in de toekomst. “Als we iemand kunnen meepikken: graag", aldus Peumans.

Enig minpuntje? “Als ik iets kon veranderen was het de radiozender misschien.  Die stond nu afgetoetst op Klara.” De keuze van Peumans blijkbaar. “Iedereen heeft zijn eigen smaak. Ik kan niet werken als er iets anders op staat dan Klara”.

Andere carpoolverhalen lees je morgen in Metro.

(ldc)