Metro keert eventjes terug naar het Victoriaanse tijdperk

Metro keert eventjes terug naar het Victoriaanse tijdperk

Wie vandaag zijn Metro uit de display neemt, moet ongetwijfeld twee keer kijken om zeker te zijn dat ze een moderne krant in de hand hebben. Nieuwsfeiten als "Dwaze professor maakt ophef: Mensch stamt af van den aap" en "Handschoenen verplicht voor boksers" zijn immers al enkele eeuwen oud. Geen nood, achter deze coverwrap vind je je vertrouwde krant, inclusief verslag over de lancering van Assassin's Creed Syndicate.

De nieuwste telg in de Assassin's Creed-reeks speelt zich immers af in het Victoriaanse tijdperk. Uitgever Ubisoft trekt alles uit de kast om dat in de verf te zetten. Niet enkel Metro kreeg een Victoriaans tintje, station Antwerpen-Centraal reisde vorige week ook eventjes door de tijd. Onder het waakzaam oog hoofdpersonages Jacob en Evie Frye konden passanten toen alvast proeven van Assassin's Creed Syndicate in een prachtige setting.

Alsof dat nog niet genoeg was, toverde graffitiartiest Yvon Tordoir met zijn bedrijf Aerosolkings een muur in de Guldenvliesstraat, vlakbij het station van Berchem, om tot één gigantische muurtekening. Het spectaculaire beeld van Jacob Frye die aan de zijkant van een rijdende trein hangt meet maar liefst 64 vierkante meter. Meer dan 100 spuitbussen waren nodig om het stukje kunst tot leven te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=B2ZgzQLIXGw

Hangen aan de zijkant van een trein is bovendien één van de nieuwe functies in Assassin's Creed Syndicate. Zo krijg je een spectaculaire rit door het negentiende-eeuwse Londen. Daarnaast speel je in Syndicate niet met één, maar met twee personages. Jacob Fry staat in voor de brute aanpak, terwijl zijn tweelingzus Evie liever subtiel sluipt. Historische personages als Karl Marx, Queen Victoria en Jack The Ripper maken ook deel uit van dit avontuur tijdens de Industriële Revolutie.

Lag deze speciale editie van Metro niet meer in jouw station maar ben je er toch nieuwsgierig naar? Je kan hem vandaag éénmalig vinden bij Gamemania, waar je vanaf vandaag ook Asssassin's Creed Syndicate in de winkelrekken ligt.