Metro gaat op seksuele ontdekkingstocht in de parenclub

Metro gaat op seksuele ontdekkingstocht in de parenclub

T?oegegeven: een avondje parenclub stond al langer op mijn to-dolijstje. De film ‘Eyes Wide Shut' was jaren geleden de boosdoener. Het mysterieuze sfeertje, de maskers, de anonieme overgave… Het sprak nogal tot mijn verbeelding. Vandaag is het tijd om die fantasie aan een realiteitstest te onderwerpen.

Elk weekend trekken gemiddeld zo'n 150 stellen naar Hulst voor hun eigen fata morgana der lust. De prijs voor zo'n avondje? Zo'n 100 euro per paar, maar daar zit dan wel alles in: toegang tot de discotheek, wellness en erotische bioscoop, maar ook drank, een uitgebreid buffet en zelfs een overnachting met ontbijt. Een spotprijs eigenlijk, als je het zo bekijkt.

"Veel koppels komen zich hier opwarmen"

Niets moet, alles mag

Bij het binnenkomen krijgen mijn vriend en ik een persoonlijke rondleiding door één van de managers, die al negen jaar in het vak zit. “Acanthus is vooral een erotische discotheek. Veel stellen komen hier om zich op te warmen, maar maken het daarna zelf thuis af”, stelt hij ons gerust. “In de loop der jaren is de sfeer hier veel toegankelijker geworden. Slechts 30% van de koppels die hier komt, gaat effectief over tot actie”. In de hele zaak geldt dan ook één duidelijke regel: niets moet, alles mag.

Niemand oordeelt

We beginnen laagdrempelig bij het buffet en de discotheek. Het eten is te vergelijken met dat van een geavanceerd studentenrestaurant: het stilt de honger, maar het is niets om naar uit te kijken. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de discotheek, daar is het wél echt leuk vertoeven.

Er heerst meer respect dan in de gemiddelde dancing en op vestimentair vlak kan iedereen hier zorgeloos zijn eigen naakte of extravagante zelf zijn. Bierbuiken in strakke marcelletjes, oudere vrouwen in leren pakjes of hitsige cellulitisbillen gestrikt in een dunne veter: stuk voor stuk deinen ze enthousiast mee op de tonen van ‘I got a feeling'. En hoe bizar dit schouwspel door de ogen van een - weliswaar open minded leek - mag zijn, niemand oordeelt hier. En dat werkt bevrijdend.

Schaarsgeklede file

De tweede verdieping is voorbehouden voor koppels die meer actie willen. Qua kledij is het hier iets minder vrij: lingerie is verplicht. Een ingewikkeld netwerk van donkere gangetjes verbindt de verschillende vertrekken met elkaar. Dat zorgt voor een grappige, doch ietwat ongemakkelijke file van schaars geklede koppels die in gangen tegen elkaar schuren. Elke kamer heeft een ander doel. Zo is er onder andere een soort spiegelpaleis, een verloskamer, een dark room en een orgiekamer waar koppels vlotjes van partner wisselen.

Labyrint van verlangen

Samen met m'n partner verdwaal ik in dit labyrint van verlangen. We botsen tegen spiegels, muren en andere naakte koppels die de uren vrolijk wegvrijen. Zien en gezien worden, daar draait het hier om. Maar dan wel in de discretie van deze besloten gemeenschap.

De tientallen naakte lichamen, orgasmes en bewegingen nemen mijn volledige gedachten in beslag. Na ongeveer een half uur kan ik niets anders meer doen dan versteend toekijken hoe deze losgeslagen mensenmassa seks herleidt tot de essentie: dierlijke lust. Wanneer ik nog twee uur later voor de tweede keer een onbekende hand uitdagend langs mijn billen voel strijken, heb ik er de buik van vol. Parenclubs zijn geen plaatsen voor zeemzoete romantici die nog geloven in Hollywooderotiek.

Praktisch

  • Voor een avondje Acanthus moet je afhankelijk van de dag zo'n ?60 tot ?100 euro per koppel rekenen. Single vrouwen mogen binnen voor ?25 tot ?50 euro, single mannen betalen 90 tot 110 euro.
  •  Veel parenclubs werken met thema-avonden. Wil je niet uit de toon vallen, houd je hier het best rekening mee.
  • Respect wordt in de meeste parenclubs hoog in het vaandel gedragen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ongewenste intimiteiten.
  • Informeer je vooraf goed over de sfeer in de club waar je naartoe gaat, en of dit strookt met je verwachtingen. Zo reduceer je de kans op teleurstellingen.

Door Mare Hotterbeekx