Met deze zes DIY-tips maak je creatieve cadeaus

Met deze zes DIY-tips maak je creatieve cadeaus

Geen cliché papiertje

Pinterest Bonnie Christine

Ontwerp je eigen inpakpapier. Neem een leeg blad in een kleur naar keuze en schrijf het vol met leuke, grappige of persoonlijke boodschappen voor de ontvanger. Al die complimenten zijn eigenlijk al een cadeau op zich, dus je verrassing kan al niet meer stuk.

It's a challenge

Pinterest / Ondewijsenzovoort.blogspot.nl

Maak het openen van je cadeau een uitdaging en pak het in met een woordzoeker, rebus of kruiswoordraadsel. Ontwikkel het spel zelf, dan kan je er een leuke kersteditie van maken en een persoonlijk boodschap in verwerken. Vorm met de overgebleven letters een zin of zeg iets in het antwoord van de rebus. Het cadeau mag pas open wanneer de oplossing is gevonden.

Japanse wikkelkunst

Foto Dolphin

Experimenteer met de Furoshiki Wrapping techniek, een inpakmethode uit Japan. In plaats van papier gebruik je een vintage sjaaltje, zakdoek of deken dat je om je cadeau heen wikkelt. Bovenaan knoop je het vast met een kunstige strik. De methodes om de stof te knopen zijn behoorlijk oneindig, dus het is aan jou om creatief uit de hoek te komen. Het grootste voordeel van deze inpakmethode? Het is milieuvriendelijk. Er komt immers geen papier of plastic aan te pas, en het sjaaltje kan je gewoon hergebruiken. Of je doet het cadeau, dat is ook een optie natuurlijk.

Creatief met linten

Pintrest husligheter.elle.se

Werk met lint of touw dat je rond het pakje in elkaar vlecht. Maak de gekste combinaties met verschillende soorten linten en ontwikkel zo leuke patronen. Je kan de touwen met elkaar vlechten of weefwerkjes maken. Zo wordt een simpel cadeautje moeiteloos gepimpt.

Fotobox

Foto Pinterest

Bedek het cadeau met foto's van de persoon voor wie het bestemd is. Wil je het nog iets persoonlijker maken, dan kan je er afbeeldingen van jullie twee aan toevoegen. Kies bij voorkeur voor beeldmateriaal uit de oude doos: hilariteit gegarandeerd! En dan is het pakje nog niet eens open…

Een echt kerstpakketje

Intagram bnhpublishing

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en maak van je geschenk een grappig kersfiguur. Denk daarbij aan een rendier of een kerstelf. Moeilijk is het niet en je hebt er ook niet veel voor nodig. Teken een paar ogen, oren en gewei op een ander stuk papier en knip ze uit. Plak ze hierna op je cadeautje. Vergeet als finishing touch zeker de rode neus niet, anders is Rudolf het rendier niet compleet. Deze methode pas je ook toe wanneer je de elf maakt. Teken het kledingstuk van het hulpje van de kerstman op een rood stuk papier en knip het uit. Piece of cake!

Lisa Theunis