Met deze app kan je bekende filmlocaties bezoeken zoals ze er nu uitzien

Met deze app kan je bekende filmlocaties bezoeken zoals ze er nu uitzien

Michael Bernstein en Craig Bryan zijn er in geslaagd om tijdreizen een beetje mogelijk te maken op je telefoon. Door beelden uit bekende films naast foto's te zetten van hoe de locaties er nu uit zien, krijg je het gevoel dat je een tijdreis hebt gemaakt. We hebben hier een voorbeeld van. De foto hierboven komt van een filmset van 'Back to the Future'. Dat is Doc Brown zijn garage die op de parking van een winkel is gebouwd. De foto hieronder toont hoe het er nu uit ziet.

 

De garage is weg maar de winkel staat er nog.

De app die deze magie toelaat heet ScenePast en kost 1,79 euro in de iTunes store.  Momenteel heeft ScenePast beelden voor meer dan 650 filmlocaties in Miami, New York, Los Angeles en Chicago en daar houden Bernstein en Bryan het niet bij. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe coole filmlocaties.

Het is niet altijd even makkelijk volgens de twee heren, maar het is wel heel erg lonend om een locatie te vinden waar vroeger een film werd geschoten. En het is natuurlijk een manier om door de tijd te reizen zonder dat je een teletijdmachine nodig hebt.