Met deze 5 tips val je sneller in slaap

Met deze 5 tips val je sneller in slaap

1. Besteed aandacht aan je kamer

Zorg ervoor dat je slaapkamer mooi en gezellig is ingericht. Als je in een ruimte kan slapen waar je spullen hebt staan die volledig naar jouw smaak zijn, waar het lekker ruikt en je lakens lekker aanvoelen, ga je met een tevredener en veilig gevoel slapen.

2. Maak het donker in je kamer

Laat geen enkel licht branden als je gaat slapen. Je lichaam is zo afgesteld dat duisternis een signaal geeft aan je hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. Je kan best een uur voor je naar bed gaat al wat lichten doven. Hetzelfde geldt voor je smartphone of laptop, die heel wat licht uitstralen.

3. Stem af op de perfecte temperatuur

De perfecte temperatuur om te slapen is 19 graden. Als je in de winter koude tenen hebt, zorg dan voor een paar mooi sokken voor in bed of een warmwaterkruik.

4. Rust

Probeer het laatste uur voor je de ogen sluit even helemaal tot rust te komen. Rustige muziek opzetten, een warm bad nemen of een boek lezen kan helpen om sneller in dromenland te belanden.

5. Zorg voor goede geuren

Ons reukvermogen en ons slaapvermogen wordt in hetzelfde deel gereguleerd. De geur van bijvoorbeeld essentiële oliën zorgen ervoor dat je kalmeert en dus sneller in slaap valt.

Foto Pixabay