Messi rekent af met Manchester City

Barcelona-Manchester City was de topaffiche van de derde Champions Leaguespeeldag. Met drie doelpunten wist een wederoptredende Messi het verschil te maken: 4-0.
Liesbeth

Citytrainer Pep Guardiola kon rekenen op Kevin De Bruyne maar liet Vincent Kompany in de tribune. Beiden zijn net terug na blessureleed. De Bruyne mocht zelfs in de spits plaatsnemen. Luis Enrique kan sinds vorig weekend opnieuw rekenen op superster Lionel Messi, die teruggekeerd is na een liesblessure.

City begon ijverig aan de wedstrijd en domineerde het openingskwartier, maar in de 17de minuut tikte Messi de bal voorbij doelman Claudio Bravo: 1-0. Na die goal sloeg de Catalaanse motor aan, al creëerden ook de Engelsen nog enkele grote kansen.

Drama

De tweede helft begon dramatisch voor Citydoelman Claudio Bravo, tot vorig jaar nog doelman van Barcelona. Hij beging handspel buiten de rechthoek en kreeg rood. Op dat moment was de match beslist, nog geen acht minuten later tikte Messi de 2-0 binnen. Nog eens acht minuten later maakte hij er 3-0 van. In de 74ste minuut werden de machtsverhoudingen rechtgetrokken na een tweede gele kaart voor Jérémy Mathieu, maar het was al te laat. Neymar miste in de slotfase nog een penalty, maar even later maakte hij er toch nog 4-0 van.

In de andere wedstrijden scoorden Dries Mertens voor Napoli tegen Benfica (2-3) en Yannick Carrasco voor Atlético tegen Rostov (0-1).