Mercedes onthult zijn auto van de toekomst

Mercedes onthult zijn auto van de toekomst

Mercedes heeft zijn visie op de auto van de toekomst onthuld en het interieur lijkt verrassend veel op dat van een woonkamer. De Duitse auto-gigant zegt dat de auto van de toekomst draait om comfort en rijden zonder chauffeur. Daarom kozen ze voor een vierzitter met een ingebouwde salontafel in het midden voor de passagiers die tegenover elkaar zitten.

De voorste stoelen van de auto kunnen omgedraaid worden en de passagiers kunnen hun tijd doorbrengen met werken of ontspannen. "Met dit visionaire interieurconcept definiëren we de luxe van de toekomst," zei Gorden Wagener, Head of Design bij Daimler AG.

Het centrale kenmerk van het innovatieve interieur is het variabele zitsysteem met vier draaibare lounge zetels die een face-to-face zitformatie mogelijk maken. "We zijn ervan overtuigd dat auto's zonder chauffeurs een centrale factor zijn op weg naar comfortabel rijden zonder ongevallen," zegt Dr Herbert Kohler, hoofd corporate research en duurzaamheid bij Daimler.

"Autonoom rijden vermindert de druk en stress in rijsituaties die meestal beschouwd worden als vervelend, zoals files." Mercedes zegt dat het interieur een digitale leefruimte wordt. Gebruikers kunnen intuïtief communiceren met het voertuig door middel van gebaren of aanrakingen op schermen. De auto heeft ook schermen waarop je films kunt afspelen en die de buitenwereld kunnen laten zien.

Hoe de auto er aan de buitenkant uitziet, wilde Mercedes niet onthullen.