Meisje staat zitje af op vlucht MH17 en ontsnapt aan de dood

Meisje staat zitje af op vlucht MH17 en ontsnapt aan de dood

Nina Corder uit Ohio kreeg een telefoontje van haar vader dat vlucht MH17 was neergestort en er 298 rouwende families waren die het droevige nieuws te horen kregen. Hij vertelde daarna dat de zus van Nina, die werkte bij de Malaysia Airlines op vlucht MH17 zat en dus ook overleden was.

"Mijn vader begon te beven en vertelde haar dat hij niet wist wat hij moest doen. Ik was toen op mijn werk en ik moest mijn paniek verbergen dus rende ik naar mijn auto waar ik drie uur lang naar het nieuws keek en het verhaal volgde."

Nina's angsten werden later bevestigd toen ze haar zus, Wani Hashim, belde en ze geen antwoord kreeg.

"Ik begon te huilen hoewel ik mij meestal sterk houd en niet graag mijn emoties toon."

Tegen beter weten in, belde Nina een paar uur later nogmaals haar zus. Deze keer werd er opgenomen en hoorde ze haar zus vrolijk 'Hallo!' zeggen. Hashim had de dood bedot.

Vlucht MH17 was overboekt dus moest ze met een vliegtuig naar Londen vliegen. Ze informeerde haar zus over de crash in het Oosten van Oekraïne. Het nieuwsfeit was Wani Hashim volledig ontgaan.

"Mijn zus had bijna die vlucht genomen, maar op het laatste moment stond ze haar plaats af aan een andere passagier."

De familie liet verder nog weten opgelucht maar ook bedroefd te zijn voor het slachtoffer dat stierf in de plaats van Hashim. Daarom maakte Hashim voornemens om een nieuw leven te beginnen.

"Ze gelooft dat ze iets belangrijks moet doen in de tijd die haar nog extra werd gegeven. Het was gewoon haar tijd nog niet. Ik denk dat dat het is. Het is een echt wonder."

Twee vliegtuigen met 40 doodskisten kwamen eergisteren aan in de luchthaven van Eindhoven in Nederland. Het land blijft in rouw voor de 193 Nederlanders die het leven verloren.