Meisje heeft armprothese gemaakt die glitter schiet

Meisje heeft armprothese gemaakt die glitter schiet

Omdat ze geboren is zonder onderarm, houdt Jordan Reeves zich vooral bezig met originele armprotheses bouwen. Zo heeft ze recent met een 3D-printer een roos exemplaar gemaakt. De kunstarm kan glitter in de lucht schieten en ziet eruit als de hoorn van een eenhoorn. Daarom kreeg de prothese de toepasselijke naam ‘Project Unicorn'.

https://www.facebook.com/komu8/videos/10154903500342557/

Het meisje mocht haar creatie komen tonen tijdens de show van de Amerikaanse presentatrice Rachael Ray. Tijdens die show vertelde Reeves dat ze het vervelend vindt dat ze voortdurend aangestaard wordt. "Wanneer ik iemand zie gapen, zeg ik altijd dat ze gewoon iets kunnen vragen", aldus de jonge uitvindster. Ze werd er zelfs zo gek van, dat ze een T-shirt heeft gemaakt met de opdruk "Niet staren, maar vragen".

YouTube-account

'Project Unicorn' is niet de eerste prothese die de Amerikaanse tiener ooit gemaakt heeft. Zo kwam ze eerderop de proppen met een kunstarm waarmee ze toiletpapier kan vastpakken. Daarnaast heeft de 11-jarige ook een YouTube-account, waar geïnteresseerden haar dagelijkse avonturen kunnen volgen.