Meghan Markle bevallen van dochtertje en eert de Queen

Meghan Markle bevallen van dochtertje en eert de Queen
AFP / J. Tallis

Het tweede kindje van de hertog en hertogin van Sussex kwam vrijdag om 20.40 uur Belgische tijd ter wereld in het Santa Barbara Cottage Hospital in het Californische Santa Barbara. Moeder en kind stellen het goed.

«Lili» komt van Lilibet, binnen de koninklijke familie de bijnaam van de koningin en grootmoeder van prins Harry, Elisabeth. Diana verwijst naar de moeder van prins Harry, prinses van Wales Diana, die in 1997 bij een verkeersongeval in Parijs om het leven is gekomen.

Meghan en Harry hebben reeds een zoon, de tweejarige Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Lilibet is reeds het elfde achterkleinkind van de Britse monarch en achtste in lijn voor de troon.

Reactie Buckingham Palace

Premier Boris Johnson heeft Harry en Meghan zijn gelukwensen voor hun pasgeboren dochter overgemaakt.

Later liet Buckingham Palace via een woordvoerster weten dat de koningin en haar familie «verrukt» zijn door de geboorte: «De vorstin, haar zoon prins Charles en zijn echtgenote Camilla, alsmede prins William en zijn echtgenote Kate, zijn op de hoogte gebracht en zijn verrukt om het nieuws van de geboorte van een dochter voor de hertog en hertogin van Sussex.»

In januari 2020 hebben Harry en Meghan aangekondigd vaarwel te zeggen aan hun rol als vooraanstaande leden van de koninklijke familie. Ondertussen heeft het gezin zich in Californië gesettled.