Meet Randall Bell, handelaar in huizen waar een moord werd gepleegd

Meet Randall Bell, handelaar in huizen waar een moord werd gepleegd

Een greep uit zijn aanbod: het pand van O.J.'s vermoorde ex-vrouw Nicole Simpson, de villa waar Gianni Versace werd neergeknald of het huis waar schoonheidskoninginnetje JonBenét Ramsey in Colorado van het leven werd beroofd.

Het beruchte landhuis waar 39 leden van de Heaven's Gate-sekte zichzelf vergiftigden, liet de grootste indruk na op Bell: "Het voelde krankzinnig aan om in dat huis te zijn waar overal microfoontjes hingen en elk kastje, elke lade, elke lichtknop een label had. De leider was een controlefreak die zijn gebrainwashte volgelingen alle autonomie ontnam."

Zelf heeft Bell nog geen paranormale ervaringen gehad, maar van zijn klanten hoort hij vaak dat ze geplaagd worden door nachtmerries en gekke geluiden, of dat honden zich vreemd gaan gedragen. "Ik heb een klant gehad met een woning waarover geruchten gingen dat er paranormale dingen gebeurden. Daar hadden wat duivelaanbidders ingebroken en een ritueel uitgevoerd waarbij het huis in brand was gevlogen", vertelt Bell nog.

In sommige gevallen schiet de verkoopsprijs van de plaats van een delict net de lucht in. "Het huis op Rhode Island waar Lizzie Borden in 1882 haar vader en stiefmoeder vermoord zou hebben met een bijl, is momenteel een bed & breakfast. De huidige eigenaars slaan munt uit de bloedige geschiedenis." Bells expertise in het veld van verdorven vastgoed heeft hem de rijmende titel ‘Master of Disaster' opgeleverd.

Foto Belga / P. Bustamante