Meer dan 100 leerlingen wisselen naaktfoto's uit

Meer dan 100 leerlingen wisselen naaktfoto's uit

Het schooldistrict in de Amerikaanse staat Colorado zou via anonieme tips van studenten op de hoogte gebracht zijn van het feit dat de leerlingen naaktselfies of foto's van zichzelf in ondergoed naar elkaar doorstuurden. Zo'n 300 tot 400 naaktfoto's van minstens 100 verschillende kinderen werden uitgewisseld, ongeveer evenveel jongens als meisjes. Sommige kinderen op de foto's zouden zelfs amper twaalf jaar oud zijn.

Het bezitten of verspreiden van kinderporno is een ernstig misdrijf en de politie onderzoekt nu of er klacht tegen sommige betrokkenen wordt ingediend. Omdat de meeste leden van de sextingkring echter zelf minderjarig zijn en vaak de foto's van zichzelf hebben gemaakt en doorgestuurd, weten de autoriteiten op dit moment nog niet hoe ze dit probleem verder moeten aanpakken. Indien er werkelijk een aanklacht volgt, lopen de jongeren de kans om het statuut van zedendelinquent te krijgen.

De leerlingen gebruikten apps die beschermd worden door een paswoord. Volgens een getuigenis van een student aan de lokale pers is dit probleem al jaren aan de gang. De leerlingen zouden een puntensysteem hanteren om de foto's te beoordelen. Zo konden studenten die naaktfoto's verzamelden punten winnen door foto's van bepaalde ‘begeerde kinderen' aan hun collectie toe te voegen. Wie de grootste collectie bezat, kreeg als bijnaam ‘de fotopooier'.