Maxi Toys koopt Bart Smit

Maxi Toys koopt Bart Smit

Het Belgische speelgoedwinkelmerk Maxi Toys neemt de speelgoedketen Bart Smit over. Het gaat om 39 Belgische winkels die onderdeel waren van het failliete Nederlandse Intertoys en die allemaal gerebrand zullen worden naar Maxi Toys. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Intertoys vroeg ruim een week geleden uitstel van betaling aan en eerder deze week werd het faillissement uitgesproken. In België was Intertoys toen al in een vergevorderd stadium met de verkoop van de Bart Smit-activiteiten, waar circa 200 mensen werken.

Maxi Toys was net als Intertoys jarenlang onderdeel van het Nederlandse winkelconcern Blokker Holding. De keten met 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg werd in januari overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan, die vorig jaar ook de Spaanse en Portugese activiteiten van het Amerikaanse merk Toys 'R' Us kocht.

De overname van Bart Smit door Maxi Toys is een "win-winsituatie" voor beide partijen, zegt Alain Hellebaut, CEO van Maxi Toys. "Dankzij deze overname kunnen wij met Maxi Toys in België een nationale dekking realiseren en op alle vlakken even performant worden, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel", zegt hij. "Voor Bart Smit betekent het niet enkel de continuïteit van de winkels en de handhaving van vele jobs, maar vooral ook een nieuwe en hoopvolle toekomst", klinkt het voorts.

Het hoofdkantoor van Maxi Toys, met ook een distributiecentrum van 45.000 vierkante meter, ligt in Houdeng-Goegnies, in de provincie Henegouwen. De speelgoedketen telt 1.100 werknemers.

bron: Belga