Matthias Casse mist nipt de judofinale in Ekaterinburg

Matthias Casse mist nipt de judofinale in Ekaterinburg

Matthias Casse (-81 kg) verloor vandaag op de Grand Slam van Ekaterinburg nipt zijn halve finale tegen de Israëlische Europees kampioen Sagi Muki. Hij ging onderuit in de Golden Score en kampt omstreeks 14 uur Belgische tijd voor brons. Was de kwartfinale tussen Matthias Casse (IJF 10) en Sagi Muki (IJF 6) op de Grand Slam van Parijs begin vorige maand nog een kat-en-muis-spel waarbij de Israëliër binnen de minuut een ippon achter zijn naam had staan, dan zorgde het tactische plan van coach Mark Van der Ham nu voor een duel dat meer dan twee minuten verlengingen opleverde. In de kamp wisselden de winstkansen voortdurend en dat ging zo door in de Golden Score. Na twee minuten in die extra tijd zette onze landgenoot een prima aanval in die net geen score opleverde. En veertien seconden later stond, tot grote ontgoocheling van Matthias Casse, de winnende waza-ari achter de naam van zijn tegenstrever. Geen finale dus voor de Antwerpenaar, maar wel een kamp voor brons tegen de Canadees Etienne Briand (IJF 20).

Ook in zijn eerste kamp van de dag moest Matthias Casse het opnemen tegen een Canadees. Na 1:55 in de verlengingen won onze landgenoot met waza-ari. Het volgende duel tegen Russisch kampioen Abas Azizov (IJF 100) duurde 7:25; pas dan kwam er de verlossende ippon. Daarna won Casse tegen de Georgische kampioen Luka Maisuradze (IJF 89) met ippon en volgde dus de halve finale tegen Sagi Muki.

In dezelfde gewichtsklasse botste Sami Chouchi (IJF 14) in de 8ste finale op de Japanse bronzenmedaillewinnaar van de Spelen in Rio de Janeiro in 2016, Takanori Nagase (IJF 153), die later op de dag de finale haalde. Met een waza-ari op het conto van de Japanner, eindigde het toernooi daar voor onze vice-Europees kampioen.

Gabriëlla Willems (-70 kg) tot slot verloor haar eerste kamp van de dag tegen de Nederlandse Europees kampioene van 2017, Sanne Van Dijke.

bron: Belga