"Match tegen Italië niet cruciaal"

"Match tegen Italië niet cruciaal"

De Rode Duivels moeten in hun eerste groepsduel op het EK voetbal - maandag om 21u in Lyon tegen Italië - zoals bekend meteen vol aan de bak. Een eerste wedstrijd tegen een stevige opponent als de Squadra is niet mis, maar bondscoach Marc Wilmots houdt de druk af. "Ik had Italië natuurlijk liever als derde en laatste tegenstander in onze groep gezien, maar het is nu zo", meldde de bondscoach vandaag na de oefensessie van de Belgen in Le Haillan. "Het was geen evidente loting en we moeten er meteen staan. Toch is die match niet cruciaal of beslissend, want daarna volgen er nog twee (op 18 juni tegen Ierland en op 22 juni tegen Zweden)."

Wilmots erkent wel dat een goede start belangrijk is op een groot toernooi. "Bij verlies heb je meteen veel stress en is het van moeten in duel twee. Win je, krijg je de nodige ademruimte. Dat is altijd zo op een toernooi. Kijk naar ons WK in Brazilië: we wonnen van Algerije (2-1) en konden onze tweede wedstrijd zo met een iets geruster gemoed aanvatten. Het is logisch dat iedereen wil willen. Of dat nu met goed voetbal of champagnevoetbal gebeurt, interesseert me niet. Ik wil winnen en de volgende ronde bereiken."

De bondscoach liet eerder al optekenen dat hij weet hoe hij Italië gaat bekampen. "Ik twijfel niet, maar ga mijn ploeg hier nu uiteraard niet op tafel gooien. De spelers zijn nog niet op de hoogte, dat doe ik wel wanneer ik voel dat het moment daar is", stelde de bondscoach, die zondag met zijn spelers naar Lyon afreist.

bron: Belga