Massa neemt afscheid van Merel

Massa neemt afscheid van Merel

De plechtigheid in Eppegem, een deelgemeente van Zemst, verliep sereen. De massa verzamelde zich in sporthal ‘De Waterleest', waar Merel ruim twee uur lang werd herdacht. Talloze vrienden en vriendinnen van het meisje, dat actief was in de plaatselijke turnclub Excelsior, de skeelervereniging Reko Roller Club en fanfare Hoop in de toekomst, brachten een persoonlijke getuigenis. Dat deden ook de vader, de moeder en de broer van Merel. Na afloop van de viering lieten kinderen buiten de sporthal witte ballonnen op.

Vluchtmisdrijf

Merel De Prins werd vorige week woensdag op een fietspad in Vilvoorde aangereden, toen ze op weg was van school naar huis. Ze overleed nog dezelfde avond. Muhammed A., de 21-jarige aanrijder, pleegde vluchtmisdrijf en vertrok naar het buitenland. De BMW waarmee hij zijn slachtoffer van het fietspad maaide, liet hij overbrengen naar een hotelparking in Hongarije.

Voorbij maandag meldde Muhammed A. zich alsnog bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen. «Mijn vlucht was een reflex», vertelde hij aan zijn ondervragers. «Toen ik op internet las dat het meisje dood is, besefte ik dat ik moest terugkeren. Uit respect voor haar familie en om de mijne verdere schaamte te besparen.»

Geen rijbewijs

De twintiger is inmiddels door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde haalde hij nooit een definitief rijbewijs en werd hij tot dusver al zeven keer veroordeeld door een politierechtbank, omwille van rijden zonder rijbewijs en verzekerings- of andere documenten.

Muhammed A. riskeert alles bij elkaar een gevangenisstraf van 8 jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod. Hij zit opgesloten in de gevangenis van Vorst en verschijnt vandaag voor de Brusselse raadkamer.