Martinez sleutelt aan elftal voor Cyprus

Martinez sleutelt aan elftal voor Cyprus

Toch is het weinig waarschijnlijk dat de bondscoach tegen Cyprus voor dezelfde elf namen opteert als afgelopen donderdag. Behalve Thibaut Courtois was geen enkele Rode Duivel op niveau tegen de Spanjaarden, en dat moet ook Martinez gezien hebben. Op basis van de training van zondagochtend, die door een blunder van de voetbalbond tegen de wil van de technische staf openbaar was, zitten er morgen minstens twee wissels aan te komen.

Twee of drie wissels

Zo verdwijnt de ongelukkige Jordan Lukaku waarschijnlijk naar de bank ten voordele van Thomas Vermaelen, waardoor Jan Vertonghen van het centrum naar de linksachter zou verhuizen. In de punt van de aanval wordt Divock Origi dan weer afgelost door Romelu Lukaku. Mogelijk verandert er ook een en ander op het middenveld. Marouane Fellaini is opnieuw fit en solliciteert na zijn sterk seizoensbegin bij Manchester United nadrukkelijk naar een basisplaats, zeker omdat Martinez na de flauwe vertoning tegen Spanje hamert op strijdlust en grinta.

«Na onze nederlaag van donderdag heb ik een beter beeld van waar we staan», zegt Martinez. «Ik heb er veel informatie uit gepuurd en dat is toch de bedoeling van zo'n vriendenmatch. De wedstrijd tegen Cyprus is nu van kapitaal belang. Enerzijds heb ik tijd nodig om het elftal te laten spelen zoals ik dat wil, maar anderzijds moet er onmiddellijk resultaat geboekt worden. We moeten winnen. Er zal dus een compromis gevonden moeten worden.»

Kompany bijna fit

Goed nieuws kreeg Martinez afgelopen weekend uit Engeland. Volgens de Britse media staat Vincent Kompany dicht bij een terugkeer op de velden. De aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels staat al maanden aan de kant met een dijblessure, maar zou al een uurtje hebben meegespeeld in een trainingspartijtje. City-trainer Pep Guardiola tempert het enthousiasme een beetje en wil zijn kapitein niet te snel voor de leeuwen gooien. «Zijn bloedwaarden zijn nog niet optimaal en zodra dat niet het geval is, zal Vincent niet met ons spelen. We moeten vermijden dat hij opnieuw geblesseerd raakt.»