Martinez debuteert met ontnuchterende nederlaag

Martinez debuteert met ontnuchterende nederlaag

In zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van de Rode Duivels pakte Martinez uit met twee verrassingen in zijn basisopstelling. Terwijl iedereen verwachtte dat Witsel na zijn transferperikelen van de voorbije dagen op de bank zou starten, mocht de nummer zes zoals gewoonlijk naast Nainggolan het middenveld bevolken. Diep in de spits kreeg Origi dan weer de voorkeur op Romelu Lukaku.

Slaapverwekkend

Een groot succes kon je de eerste helft onder het bewind van de nieuwe bondscoach niet meteen noemen. Op een flauw schotje van Witsel na zorgden de Belgen voor de rust niet één keer voor doelgevaar. De Spaanse doelman De Gea kon het bij momenten slaapverwekkende schouwspel met gekruiste armen gadeslaan, terwijl zijn ploegmaats de Duivels een lesje in balbezit en positiespel gaven. Niet dat de bezoekers zo overrompelend waren in offensief opzicht, al leverde de eerste vlotte Spaanse aanval wel meteen een goal op. Na een knappe dribbel van Vitolo werd Silva met een teruglegger aangespeeld in de grote rechthoek. De speler van Manchester City werkte netjes af: 0-1. Niet veel later lag het leer na aan Spaanse hoekschop opnieuw in de touwen, maar de 0-2 van Vitolo werd afgekeurd wegens een lichte overtreding van Busquets.

Lukaku in de fout

Bij de rust greep Martinez in door Dembélé in de ploeg te droppen voor Nainggolan, maar veel beterschap kwam er niet. Courtois moest zich meteen onderscheiden met een knappe reflex op een kopbal van Piqué. Het sluitstuk van Chelsea moest zich op het uur nog eens tonen toen de ingevallen Costa hem onder vuur nam. Het bleek uitstel van executie. Twee minuten later stond het alsnog 0-2 na een overbodige fout van Jordan Lukaku op Vitolo. Silva liet de kans niet liggen en verdubbelde de Spaanse voorsprong vanop de stip. Eerder dan de rug te rechten, kropen de Duivels nog meer in hun schulp, tot onvrede van het fluitende publiek. Het bleef bij 0-2 en dus heeft Martinez nog veel werk voor zijn eerste duel met inzet. Dat komt er dinsdag al aan, wanneer de Belgen aan de WK-voorronde beginnen met een uitwedstrijd op Cyprus.