Marc Wilmots weet al hoe zijn toekomst eruitziet

Marc Wilmots weet al hoe zijn toekomst eruitziet

Bondscoach Marc Wilmots weet wat zijn toekomst is en die staat volledig los van de resultaten van de Rode Duivels op het EK. Dat heeft de bondscoach vandaag laten weten in een exclusief interview met (rechtenhouders) Sporza en RTBF. Wilmots sprak er ook nog over de kritiek ("die raakt mij niet, maar mijn familie wel") en een rokende Radja Nainggolan ("hij mag dat doen van mij, ik heb daar geen probleem mee"). Wilmots heeft nog een contract tot en met het WK van 2018, maar verklapt niet of hij dat uitdoet. "Nee, ik weet al perfect hoe mijn toekomst eruit ziet, maar dat vertel ik pas na het EK. Het staat los van hoe ver we hier geraken", klinkt het in het interview.

De bondscoach sprak ook over de kritiek waar hij vaak mee af te rekenen krijgt. "Nee, die raakt me niet, ik ga door. Maar voor mijn familie is het wel erg", zegt Wilmots. Bij de RTBF voegde hij er zelfs aan toe: "Beseffen ze soms wel waarmee ze bezig zijn? Een van mijn kinderen moet een kalmeermiddel nemen."

Ook over een rokende Nainggolan was Wilmots erg open. In Italië is namelijk een filmpje opgedoken van op een kamer van de Rode Duivels en daarop is te zien hoe de middenvelder met een pakje sigaretten naar de camera zwaait. "Ja, Radja rookt. Dat is een gewoonte en in Frankrijk en Italië doen velen het. Als hij dat nodig heeft, ga ik hem niet tegenhouden. Ik ben er flexibel over. Het is zijn eigen lichaam en zo lang hij op het veld presteert, heb ik er geen probleem mee. Ik zorg er wel altijd voor dat we een kamer met een balkon aan Radja geven, dan gaat het rookalarm niet af. Volgens mij is hij trouwens de enige Rode Duivel die rookt", stelde Wilmots, die bij de RTBF nog toegaf dat hij jaren geleden een aanbod kreeg om bondscoach van Hongarije te worden.

bron: Belga