Marc Wilmots: "Eindelijk 24 spelers op trainingsveld"

Marc Wilmots: "Eindelijk 24 spelers op trainingsveld"

Marc Wilmots heeft in Le Chateau du Haillan onder massale belangstelling zijn eerste perspraatje gehouden. De bondscoach van de Rode Duivels had net een training achter gesloten deuren achter de rug en mocht daar eindelijk 24 internationals verwelkomen. De selectie van Wilmots werd de voorbije weken niet meteen gespaard van het nodige blessureleed, maar het ergste lijkt nu wel achter de rug. "De 24 internationals trainen later vandaag allemaal ook in het Stade Chaban-Delmas, ik ben blij dat na achttien trainingen alle spelers eindelijk aanwezig waren. Het is heel positief dat iedereen eindelijk gerecupereerd is, nu valt het af te wachten of spelers een reactie krijgen na de trainingen", aldus Wilmots.

Nicolas Lombaerts, die als 24e Duivel mee naar Frankrijk afreisde, kan zoals bekend enkel bij een blessure van iemand anders op het EK aanwezig blijven. "Laat ons eerst de trainingen van vandaag, morgen en vrijdag afwachten, daarna nemen we een beslissing", aldus de bondscoach. "Nicolas is ook vijf weken out geweest en heeft nog niet met de groep getraind. Pas als hij zelf fit is én er iemand anders uitvalt, kan hij blijven."

Na een fysiek zware voorbereiding is het nu zaak om alles wat bij te schaven met het oog op de EK-start (op 13 juni tegen de Italianen). "Twee dagen vrijaf hebben mijn spelers deugd gedaan. We kunnen vanaf nu meer tactisch werken en eindelijk ook eens elf tegen elf spelen, vermoedelijk doen we dat vrijdag", stelde de bondscoach.

bron: Belga