Marc Dutroux blijft erbij dat hij slechts rader was in netwerk

Marc Dutroux blijft erbij dat hij slechts rader was in netwerk

Marc Dutroux blijft erbij dat hij veroordeeld is voor een aantal zaken die hij niet gedaan heeft en gestraft is voor de misdrijven van anderen. Dat heeft zijn advocaat, meester Bruno Dayez, vandaag verklaard na de uitspraak van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB). Die heeft een nieuw psychiatrisch onderzoek van zijn cliënt bevolen. "Zijn versie blijft die van het netwerk", zei Dayez. Volgens Dayez heeft Dutroux wel degelijk berouw: "Hij heeft zijn spijt uitgedrukt, over de feiten die hij toegeeft. Zijn versie is nog steeds niet degene die is vastgelegd in het arrest van het assisenhof. Ook de burgerlijke partijen blijven ervan overtuigd dat niet alles aan het licht is gekomen, vooral niet in verband met een mogelijk netwerk. Er zijn zaken waarvoor hij veroordeeld is, die hij altijd zal blijven ontkennen."

"Ik vel geen oordeel over zijn versie, ik zeg niet dat hij de waarheid vertelt, ik luister alleen naar wat hij zegt", gaat de advocaat verder. "En dat is niet wat in het assisenarrest staat. Het is niet onze bedoeling het proces te laten herzien, maar hij blijft erbij dat er een netwerk bestond en dat hij veroordeeld is voor een aantal zaken die hij niet heeft gedaan, en gestraft is in de plaats van anderen."

Voor de rust van de families van de slachtoffers zou het goed zijn dat Dutroux op een dag de kans zou krijgen duidelijk te maken wat zijn waarheid is, aldus nog de advocaat: "Hij betwist niet dat hij verantwoordelijk is voor de dood van die kinderen, maar hij blijft bijvoorbeeld ontkennen dat hij Julie en Melissa ontvoerd heeft. Hij heeft daarover een aantal zaken gezegd die zijn waarheid zijn, maar daar is niet naar geluisterd."

bron: Belga