Manchester United wint strijd om Lukaku

Manchester United wint strijd om Lukaku

Het was al langer een publiek geheim dat Romelu Lukaku zijn boerenjaar bij Everton wou verzilveren met een sportieve stap vooruit. De 24-jarige spits trof vorig seizoen 25 keer raak voor de Toffees, statistieken waarmee hij de aandacht trok van een resem topclubs.

Zelf weigerde de Rode Duivel in maart al de meest lucratieve contractverlenging ooit bij Everton «omdat hij beter wil worden». In Engeland bleken vooral zijn ex-club Chelsea en Manchester United geïnteresseerd, maar het fikse prijskaartje van 100 miljoen pond vormde een struikelblok. De onderhandelingen sleepten zo langer aan dan verwacht, al zou Manchester United ondertussen het pleit gewonnen hebben.

Duurste Belg ooit

Hoewel Everton het nieuws gisteren nog niet wilde bevestigen, is de deal volgens de BBC beklonken. De Mancunians zouden 75 miljoen pond neertellen, omgerekend zo'n 85 miljoen euro. Als die cijfers kloppen, onttroont Lukaku Kevin De Bruyne als duurste Belg aller tijden.

De middenvelder ruilde Wolfsburg twee jaar geleden voor Manchester City voor een bedrag van 75 miljoen euro. Wayne Rooney, die in de belangstelling staat van Everton, zou niet bij de overgang betrokken worden.

Bij Manchester United wordt Lukaku herenigd met José Mourinho, met wie hij eerder al samenwerkte bij Chelsea. De Portugees wou hem er per se bij omdat zijn ploeg vorig seizoen kampte met een schrijnend gebrek aan scorend vermogen. Hij hoopt de transfer tegen zondag helemaal af te ronden, wanneer United op tournee vertrekt naar de Verenigde Staten.

Pogba

Bij zijn nieuwe club vindt Lukaku naast Marouane Fellaini ook zijn maatje Paul Pogba terug. De twee gingen de voorbije weken nog samen op vakantie in Los Angeles. Ze hebben ook dezelfde manager: Mino Raiola, die ook de belangen van Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan behartigt. Dat Raiola bij een deal met Manchester een grotere commissie kon opstrijken, zou ook een rol hebben gespeeld.