Man wil naar Londen, maar vliegt per ongeluk naar Las Vegas

Man wil naar Londen, maar vliegt per ongeluk naar Las Vegas

Na een lange werkdag wil je liefst zo snel mogelijk naar huis. Dat gevoel had ook Samuel Jankowsky, toen hij na een zakenreis in Duitsland terugkeerde naar Londen. Helaas was de onfortuinlijke man zo vermoeid, dat hij in een verkeerd vliegtuig terecht kwam. "Toen ik op het vliegtuig stapte, schoot het even door mijn hoofd dat het een groot toestel was voor een korte vlucht. Maar ik dacht er verder niet over na", vertelt Jankowsky aan Daily Mail.

De 29-jarige man zette zijn koptelefoon op en knapte een uiltje. Toen hij een uur later wakker werd, merkte hij dat ze het Verenigd Koninkrijk al waren gepasseerd. "Ik vroeg aan mijn buurman wat er aan de hand was. Hij vertelde me dat we onderweg waren naar Las Vegas. Ik wist zelfs niet dat Eurowings vluchten had naar die bestemming."

"Schat, ik ben iets later thuis dan gepland..."

Tot overmaat van ramp stond zijn zwangere vrouw hem op te wachten op de luchthaven. Jankowsky vond er dan niets beter op dan 12 euro te betalen voor wifi. Op die manier kon hij via WhatsApp zijn vrouw verwittigen.

Toen de Brit arriveerde in Las Vegas, werd hij naar eigen zeggen behandeld als een crimineel. De immigratiediensten dreigden zelfs om hem op te sluiten omdat hij geen visum bij zich had. Uiteindelijk werd hij terug op een vlucht naar Keulen gezet, maar eenmaal terug in Duitsland, presenteerde zich opnieuw een probleem. Omdat Eurowings hem verbannen had, kon hij niet rechtstreeks naar Londen vliegen.

Veiligheidsblunder

Na een omweg via Stuttgart kon hij eindelijk naar huis keren. Zijn tocht nam in totaal maar liefst 17.600 kilometer in beslag. Jankowsky begrijpt dan ook niet dat het personeel van Eurowings zo'n grote fout kon maken. "Ze hebben mijn boardingpass drie keer gecontroleerd", klaagt hij. "Gelukkig had ik geen slechte bedoelingen. Dit is een gigantische veiligheidsblunder." Ondertussen heeft de luchtvaartmaatschappij al gereageerd. Ze laten weten dat het incident intern is onderzocht en dat er nooit een veiligheidsrisico is geweest.