Man gaat met helikopter naar McDonald's

Iedereen gaat wel eens een hamburger halen bij McDonalds, maar een Australiër heeft dit op een wel heel spectaculaire manier gedaan. Hij landde met zijn helikopter op het gazon van een filiaal in Sydney.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

"Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was", aldus een omstaander op nieuwswebsite News 9. Maar dat was dus niet het geval, toen ze de piloot met een papieren zakje terug naar zijn helikopter zag wandelen. Volgens de 'Civil Aviation Safety Authority' is het niet illegaal om in iemands tuin te landen, zolang de piloot daar de toestemming voor heeft.

"Ik kreeg plots honger"

"Ik had toestemming", zei de helikopterpiloot aan de Australische radiozender KIIS 106.5. De man had zelfs een zeer logische reden voor de landing: "Ik kreeg plots honger. En nu en dan doen we van die dingen, als we met een helikopter vliegen”, klonk het. Volgens woordvoerster Skye Oxenham van McDonald's Australia was er alvast geen enkel probleem, "zolang onze klanten maar veilig arriveren en terug vertrekken". Op onderstaand filmpje is de spectaculaire 'fly-in' van de man te zien.