Man creëert sandalen die meegroeien

Soms kan zelfs de simpelste uitvinding miljoenen levens veranderen. Dat is de filosofie achter De Schoen Die Groeit. Bij de nieuwe sandaal, bedacht door uitvinder Kenton Lee, kan je de grootte aanpassen. Hierdoor kunnen kinderen in ontwikkelingslanden groeien zonder daarvoor blootsvoets te moeten rondlopen. De schoenen, die in twee maten komen (small en large) kunnen tot vijf maten groeien, en gaan minstens vijf jaar mee.

Volgens de website zijn er "wereldwijd meer dan 300 miljoen kinderen die geen schoenen hebben, en nog meer die schoenen hebben die niet passen". Kinderen zonder schoenen zijn kwetsbaar voor verwondingen en parasieten die infecties veroorzaken via de voeten. Het probleem met klassieke schoendonaties is dat kinderen ze snel ontgroeien, en dat is net wat deze schoenen zouden oplossen.

Je kan gerust een paar voor jezelf kopen, maar de website benadrukt dat je ook pakketten kan kopen die dan in bulk worden verzonden naar de landen die ze het meest nodig hebben. Ook kan je tientallen paren bij jou laten bezorgen die je dan zelf meeneemt op reis naar waar jij vindt dat de kinderen het nodig hebben.