Man bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is

Man bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is

Een half millennium aan wetenschappelijk bewijs zal Mike Hughes en zijn droom niet in de weg staan. Hij staat namelijk klaar om dit weekend met zijn zelfgemaakte raket de ruimte in te vliegen om voor eens en altijd te bewijzen dat de aarde plat is.

De platte aarde

De 61-jarige limousine-chauffeur bouwde de stoom-aangedreven raket met oud metaal. Het zou hem zo'n 20.000 dollar (17.000 euro) hebben gekost. Geen zorgen, hij heeft niet alleen geïnvesteerd in zijn nogal aparte missie. Hij kreeg financiële steun van Research Flat Earth, een groepje gelijkgezinden dat een einde wil maken aan de algemene consensus over een sferische aarde.

Ook in de celebritywereld krijgt de man bijval voor zijn zaak. Rapper B.o.B. bijvoorbeeld, die via crowdfunding geld probeert in te zamelen om ook een raket de ruimte in te sturen. Astronauten Buzz Aldrin en Terry Virts lichtten op Twitter alvast een tipje van de sluier op.

I can save BoB a lot of money- The Earth is round. I flew around it. https://t.co/F7qAovPEng @bobatl @BBCWorld

— Terry Virts (@AstroTerry) September 27, 2017

I did too. It's called an orbit: the curved path of a celestial object around a star, planet, or moon. https://t.co/h8GQJadfxD

— Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) September 27, 2017

Hughes gaat met zijn eigen creatie lang genoeg boven de aarde vliegen om genoeg 'bewijs' te verzamelen dat de aarde plat is. Wij wachten alvast vol spanning wat hij daarboven ontdekt.