Magnus Cort Nielsen houdt Thomas De Gendt van ritwinst in Parijs-Nice

Magnus Cort Nielsen houdt Thomas De Gendt van ritwinst in Parijs-Nice

De Deen Magnus Cort Nielsen (Astana) heeft vandaag de vierde etappe in Parijs-Nice (WorldTour) gewonnen. Hij was de beste na een rit over 212 km van Vichy naar Pélussin, met in de finale flink wat klimwerk. De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) neemt de leiderstrui over van de Nederlander Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma). Cort Nielsen sprong in de slotkilometer weg uit een groepje van vier. Zij waren de laatste overlevers van een vroege vlucht van dertien renners.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) greep als tweede, op zeven seconden, net naast de ritzege maar mocht wel het podium op voor de bergtrui. De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) werd derde op 13 seconden, zijn landgenoot Alessandro De Marchi (CCC) even later vierde. Het peloton met de favorieten kwam binnen op 48 seconden van Cort Nielsen.

De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) is de nieuwe leider met vijf seconden voorsprong op de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Astana). Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick.Step) is derde op tien seconden.

Morgen staat in de 'Koers naar de Zon' een individuele tijdrit over 25,5 km in Barbentane op het programma.

bron: Belga