Magic Johnson keert als adviseur terug naar Lakers

Magic Johnson keert als adviseur terug naar Lakers

De Los Angeles Lakers kunnen opnieuw rekenen op de diensten van Earvin "Magic" Johnson. De 57-jarige NBA-legende keert als adviseur terug naar de club waarmee hij in de jaren '80 vijf keer kampioen werd. "We zijn heel erg blij en vereerd dat Magic zijn expertise met ons zal delen. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken", kondigde Lakers-eigenaar Jeanie Buss aan op de clubwebsite.

Van Johnson wordt verwacht dat hij het bestuur zal adviseren, coaches begeleidt en spelers opvolgt en evalueert. Zo moet hij meehelpen om de Lakers weer met het succes te laten aanknopen. De zestienvoudige NBA-kampioen presteert al enkele jaren onder niveau. Met 17 zeges en 35 nederlagen houden de Lakers dit seizoen alleen Phoenix (15w, 35v) achter zich in de Western Conference.

"Iedereen kent mijn liefde voor de Lakers", zegt Magic Johnson. "Ik ga er alles aan doen om de Lakers te helpen weer aan te sluiten bij de top van de NBA, waar ze thuishoren."

Magic Johnson was tot juni 2016 erevicevoorzitter van de Lakers maar moest die titel inleveren na een aantal controversiële uitlatingen. Nu zijn de partijen dus herenigd.

bron: Belga