MADE IN BELGIUM. Metro selecteert de verborgen pareltjes van België

MADE IN BELGIUM. Metro selecteert de verborgen pareltjes van België

1. Oosterstaketsel – Blankenberge

Christel Sanders, Key Account Manager:

"Mijn favoriete restaurant aan de Belgische kust! Dit unieke visrestaurant staat midden in de zee. Bij mooi weer is het heerlijk op het terras en in de winter nestel je je bij de open haard terwijl onder je voeten de golven beuken op het houten staketsel. Eigenaar Francis ontvangt je met veel charme terwijl zijn vrouw Ann de lekkerste garnaalkroketjes en vissoep maakt."

oosterstaketsel.be

2. Bulskampveld – Beernem

Elise Buntinx, Layout Editor:

"Ik kom niet zo vaak in de provincie West-Vlaanderen, maar Bulskampveld en het nabije Vagevuurbos vind ik za-lig. Het rustgevende landschap leent zich tot wandelingen, fietstochten, picknickuitjes en natuurlijk (innerlijke) rust."

natuurenbos.be/vagevuurbos

3. See U – Brussel

Sarah Tilley, Layout Editor:

"SEE U is deze zomer the place to be in Elsene. In afwachting van Usquare.brussels vind je op het terrein van de voormalige kazerne een zomerbar. Maar dat is lang niet alles. Het aanbod varieert van kunsttentoonstellingen op woensdag tot biomarkten op donderdag en yoga op zondag. SEE U there!"

see-u.brussels

4. Het kleine ruitje – Antwerpen

Xavier Vuylsteke de Laps, News Director NL:

"De mooiste wandeling van Antwerpen maak je niet rond de kathedraal, maar tussen het station Antwerpen-Berchem en de Draakplaats. In het kleine ruitje met uitblinkers als de Cogels-Osylei en de Transvaalstraat word je overdonderd door de architecturale pracht van de oude herenhuizen. Samen vormen ze een parade van paleizen, het ene nog extravaganter dan het andere."

visitantwerpen.be

5. Metro HQ – Brussel

Werner, Distribution Manager:

"Mijn favorietje plekje bevindt zich in hartje Brussel: de redactie van Metro. Metro is de (job)liefde van mijn leven! Saai is het hier nooit en het is misschien cliché, maar de collega's zijn de beste."

metrotime.be

6. Blotevoetenpad – Lieteberg

Valerie Vermeulen, Marketing Manager:

"Zin in een portie gezonde buitenlucht? Trek je schoenen uit want in het Limburgse Lieteberg ligt het eerste (en het mooiste) blotevoetenpad van Vlaanderen. Klauter, ploeter en klim in waterpartijen en over zandheuvels."

lieteberg.be

7. Druivenroute – Hoeilaart, Overijse, Tombeek

Willem Winnock, Key Account Manager:

"Voor wielertoeristen is de Druivenroute in de Druivenstreek rond Brussel de ideale uitstap. De route is 40 kilometer lang en je fietst langs uitgestrekte velden, holle wegen en het mysterieuze Zoniënwoud."

toerismedruivenstreek.be

8. Anseremme – bij Dinant 

Camille Goret, Journalist FR:

"In dit dorpje slingert de Maas over de bodem van de vallei. Er hangt een magische atmosfeer, afhankelijk van het tijdstip en het weer. Anseremme is ook een startpunt voor kajaktochten, een geweldige manier om de natuur te ontdekken en te ontspannen. Beklim ook zeker de steile Freyr-rotsen, als je geen hoogtevrees hebt tenminste..."

dinant.be

9. Eco camping Au Sources de Lescheret – Lescheret

Afrodite Trevlopoulos, Art Director:

"Mijn liefde voor de Ardennen wordt met elke weekendje weg groter. Onlangs verbleef ik op een ecologische camping in de provincie Luxemburg en ik kon er met geitjes wandelen, mijn hondje los laten lopen en genieten van niet één, maar twee vijvers! Ideaal voor koppels, vrienden of familie."

luxembourg-belge.be