Maasmechelse rapper en producer Aziz Özel onverwacht overleden

De Maasmechelse rapper Aziz 'Azo' Özel is zaterdagmiddag dood aangetroffen in zijn woning in Maasmechelen. De 28-jarige rapper en producer overleed vermoedelijk aan een hartfalen. Dat bevestigde het parket van Limburg. De hulpdiensten werden nog opgeroepen maar konden niets meer voor Aziz Özel doen. De twintiger was vooral bekend van de hiphopformatie La Famiglia maar was ook zeer actief bij de Maasmechelse Jeugddienst waar hij ondermeer in het bestuur zat van jeugdhuis 't Alibi.

Enkele honderden fans, vrienden en familie van Özel kwamen samen aan zijn woning in Maasmechelen nadat het nieuws van zijn overlijden bekend geraakte.

Azo, Gunnie, Hulik, De neef en Di. b vormden vanaf 2011 samen het hiphopcollectief La Famiglia. Aziz was één van de vaste producers van de formatie. In april van dit jaar kondigde het collectief aan dat ze ermee stopten omdat verschillende leden plannen hadden voor een solocarrière. Azo produceerde ook de nieuwe single van Alessio, 'Bikini' die vorige maand uitkwam op het label Malavita.

De rapper/producer laat een vrouw en een zoontje achter.

bron: Belga