Luchtvaartmaatschappijen passen vliegroutes aan boven Midden-Oosten

Luchtvaartmaatschappijen passen vliegroutes aan boven Midden-Oosten

Verschillende luchtvaartmaatschappijen passen hun vliegroutes boven het Midden-Oosten aan, na de Iraanse raketaanval op twee Iraakse luchtmachtbases waar Amerikaanse soldaten ondergebracht zijn. Onder meer Air Canada, Malaysia Airlines en Singapore Airlines nemen maatregelen, zo lieten ze vandaag weten. En het Duitse Lufthansa schrapte een vlucht naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is er vanochtend overleg over vluchten boven Irak en Iran. "We hebben de veiligheid van passagiers en medewerkers hoog in het vaandel, daarom maken we zo'n risico-analyse", aldus een woordvoerster.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA schortte al alle Amerikaanse civiele luchtvaart op in de Perzische Golf, de Golf van Oman, Irak en Iran.

Iran vuurde in de nacht van dinsdag op woensdag raketten af op Amerikaanse doelen in Irak. Diezelfde nacht stortte een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer, enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het ongeluk lijkt geen verband te houden met de spanning tussen Iran en de Verenigde Staten. Volgens de Oekraïense autoriteiten waren er problemen met de motoren van het toestel.

bron: Belga