Lucas (16) uit 'Bake Off': "Ik heb anorexia gehad"

Lucas (16) uit 'Bake Off': "Ik heb anorexia gehad"

Als je naar de afleveringen van 'Bake Off Vlaanderen' kijkt, laat de 16-jarige Lucas een heel opgewerkte en zorgeloze indruk na. Met zo goed als geen stress bakt hij zich elke week een ronde verder en speelt zo heel wat getalenteerde volwassenen naar huis. Maar de West-Vlaming is niet altijd zo stressvrij geweest. In het eerste middelbaar werd hij ernstig gepest, wat leidde tot anorexia. Lucas heeft diep gezeten, maar voelt zich ondertussen veel beter, vertelde hij in 'Gert Late Night'.

"Ik zal het altijd met me meedragen"

"Ik werd vooral om mijn gewicht gepest; ik was een beetje een molligere jongen. Uiteindelijk heeft dat tot anorexia geleid", klonk het op de boort bij Gert. Lucas werkte aan zijn genezing, maar dat liep niet van een leien dakje. "De eerste therapie is niet zo goed afgelopen, want ik ging nog naar school en ben uiteindelijk hervallen. Daarna ben ik in een gespecialiseerd eetstoorniscentrum terechtgekomen in Antwerpen, waar het beter ging. Ik ben daar toch een zestal maanden geweest, waarvan ik de eerste twee mijn ouders niet mocht zien."

Vandaag gaat het goed met hem op de sportschool, maar hij vergeet de lessen niet die hij leerde in die periode. "Ik apprecieer echt wat het centrum voor mij gedaan heeft, want ik besef dat ik niet altijd de makkelijkste was daar. Ik zal dat ook altijd met mij meedragen. Al zie ik dat totaal niet als een slechte ervaring, maar als een leerrijke ervaring. Ik ben er sterker van geworden."