Lommelse schepen opgepakt in plofkraakzaak

Lommelse schepen opgepakt in plofkraakzaak

De Lommelse sp.a-schepen Anick Berghmans is vanochtend bij zich thuis opgepakt. Dat bevestigden bronnen aan De Standaard, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De politie zou achter het huis van de schepen, verborgen onder een zeil, een Audi met Nederlandse nummerplaat gevonden hebben. Die wagen zou gebruikt zijn bij minstens een van de plofkraken die onlangs in ons land gepleegd werden. Ook een vriend van Berghmans zou ondertussen opgepakt zijn. Hoe de politie op het spoor van de schepen is gekomen en wat haar uitleg is voor de verdachte auto die achter haar huis stond, was volgens de kranten nog onduidelijk. De ­onderzoeksrechter moet woensdagochtend beslissen of ze wordt aangehouden.

Anick Berghmans is sinds 2015 schepen voor sp.a in Lommel. Ze verwierf de voorbije jaren enige nationale bekendheid als deelnemer aan het realityprogramma Big Brother en als zangeres bij de Ketnet-band.

Burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven (sp.a) en de Lommelse schepenen reageren "zwaar geschokt" op de berichten over de Lommelse schepen. In afwachting van verdere berichtgeving van het gerecht wordt de schepen op non-actief geplaatst. "De feiten zijn bijzonder zwaarwichtig en de mogelijke betrokkenheid van een lid van het schepencollege is onaanvaardbaar", klinkt het in een reactie aan Belga. De bevoegdheden van Anick Berghmans (sp.a) worden overgenomen door eerste schepen Kris Verduyckt, die deze bevoegdheden in het verleden al heeft uitgeoefend.

bron: Belga