Lokeren keert zonder punten terug uit Turkije

Sporting Lokeren heeft donderdagavond op de derde speeldag in groep L van de Europa League met 2-0 (rust: 0-0) verloren op het veld van het Turkse Trabzonspor. De Belgische Bekerwinnaar voetbalde goed mee, maar ging toch in de tweede helft onderuit na doelpunten van Yatabaré (54.) en Constant (86.). Lokeren stak zich in de beginfase niet weg en versierde twee mogelijkheden, maar Persoons en Abdurahimi konden niet scoren. Gaandeweg de eerste helft namen de Turken het heft steeds meer in handen. Verder dan één kans kwam Trabzonspor echter niet. Copa stond paraat op een poging van Constant, waardoor de brilscore een logische ruststand was aan de boorden van de Zwarte Zee.

Ook na de kampwissel bleef Trabzonspor drukken en nog voor het uur klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Bij een hoekschop torende Mustapha Yatabaré boven iedereen uit en met zijn rake kopbal liet de 28-jarige Malinees Copa kansloos: 1-0. De bezoekers drongen nog aan, maar na de 2-0 van Kévin Constant in de 86e minuut was het kalf verdronken voor de Waaslanders.

Met drie op negen is Lokeren derde in de groep. Legia Warschau is halverwege de groepsfase leider met het maximum van de punten. De Poolse kampioen ging woensdag al met 0-1 winnen bij Metalist Kharkiv, dat puntenloos laatste is. Trabzon staat met zes op negen op de tweede plaats.

Op de vierde speeldag kan Lokeren op 6 november op Daknam revanche tegen Trabzonspor. Legia ontvangt dan Metalist in Warschau.

bron: Belga