"Little Monsters" van Abe Forsythe wint Gouden Raaf op BIFFF in Brussel

De film "Little Monsters" van de Australiër Abe Forsythe wint dit jaar de Gouden Raaf op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF). Dat werd zondagavond bekendgemaakt op de laatste avond van de 37ste editie van het festival. Vorig jaar won "Inuyashiki" van Shinsuke Sato de prijs. "Little Monsters" vertelt het verhaal van een uitgerangeerde rocker die tijdens het begeleiden van een schoolreis geconfronteerd wordt met een zombie-invasie. Het is de derde langspeelfilm van Forsythe, met Lupita Nyong'o, Josh Gad en Alexander England in de hoofdrollen.

De sciencefictionfilm "Freaks" van Adam B. Stein en Zach Lipovsky en de bovennatuurlijke komedie "Extraordinary" van Mike Ahern en Enda Loughman delen dit jaar de Zilveren Raaf. De publieksprijs gaat naar de zombiefilm "One Cut of the Dead" van de Japanner Shinichiro Ueda.

Volgens de organisatoren was het BIFFF, dat dit jaar plaatsvond van 9 tot 21 april, opnieuw een groot succes: "Hoewel we minder vertoningen hadden dit jaar, waren er toch meer dan 55.000 bezoekers", klinkt het.

bron: Belga