Lipstick jungle

Lipstick jungle

Staat lipstick mij? Welke kleur past het beste bij mijn haarkleur, huidskleur of bij mijn ogen? En welke soort draag ik wanneer? Lippenstift komt in heel wat verschillende kleuren en soorten, dus het is normaal dat wie aan de lippenstift wil, soms door de bomen het bos niet meer ziet. Onze partner ICI PARIS XL geeft op antwoord op veelgestelde vragen, zodat je voor elke gelegenheid de perfecte lipstick kan vinden.

“Welke kleur lipstick past het beste bij mijn huidtint?”

Ga voor nude- of abrikooskleurige lippenstift als je een lichte huidskleur hebt. Ook koraaltinten zullen je geweldig staan. Kies liever niet voor te felle kleuren, want die komen hard over bij jouw huidskleur. Ook te vermijden zijn donkerbruine tinten.

Lipstick met bruine tinten of donkere bessenkleuren zijn ideaal voor vrouwen met een mdeium huidskleur. Ook koraal- en goudtinten staan je goed. Felroze lippenstiften zijn dan weer geen goed idee.

Donkerrood en diepe pruimkleuren staan over het algemeen goed bij iedereen met een donkere huid. Daarnaast zijn felle kleuren een aanrader. Lichte kleuren en nude lipstick kun je beter vermijden. Oranje tinten doen je huid dan weer vaal lijken.

“Hoe kan ik mijn lippen voller doen lijken?”

  • Kies een onopvallende lipliner, in een kleur die nauw aansluit bij de kleur van je lippen. Breng hem aan door eerst een dun lijntje langs de omtrek van je lippen te trekken en vervolgens je lippen in te kleuren met lipstick.
  • Lipgloss of een extra glanzende lippenstift geven je lippen volume en glamour.
  • Breng wat lichte highlighter (of witte, matte oogschaduw) op het v-tje van je bovenlip en smeer goed uit. Doe hetzelfde net onder het midden van je onderlip. Witte glans doet je lippen voller lijken.
  • Vermijd matte en donkere kleuren, die doen je lippen kleiner lijken.

“Bestaat dat, goede lippenstift aan een zacht prijsje?”

Bij ICI PARIS XL vind je prima lipsticks in alle prijscategorieën. Check zeker eens de mooie en betaalbare lipstickcollecties van Bourjois en BE CREATIVE MAKE UP. Ook ONLY YOU is lief voor je portemonnee.

“Staat er een leeftijd op felrode lippen?”

Absoluut niet! Rode lippen geven pit en klasse aan iedereen. Belangrijk is wel dat je op zoek gaat naar die tint rood die het beste bij je huidskleur past. Eens je die lipstick gevonden hebt, is dat voor het leven. Zorg er wel voor dat je lippen mooi egaal zijn, want rood trekt de aandacht. Dat doe je door je lippen vooraf te scrubben en hydrateren.

“Ik gebruik al jaren dezelfde lippenstift en wil graag iets nieuws proberen. Wat zijn de trends in lipstickland?”

Deze winter zijn lippen met een bessenkleurtje helemaal in. Daarnaast blijft de nudetrend, zowel voor overdag als 's avonds.

“Ik draag nooit lipstick. Hoe begin ik eraan?”

Als je nog nooit een kleurtje op je lippen hebt gehad, dan kies je beter niet meteen voor een knallende lippenstift. De kans is namelijk groot dat je de kleur er meteen weer afhaalt en het hele plan weer in de ijskast stopt. Geef jezelf wat tijd om aan je nieuwe lippen te wennen, en begin met een onopvallende lipstick of transparante lipgloss. Ook een gekleurde lipbalsem kan een prima start zijn.

“Binnenkort heb ik mijn eerste date. Welke lipstick draag ik best?”

Rood is de kleur van de liefde, maar niet alle mannen zijn weg van rode lippen. Het alternatief? Think Pink! Roze staat met stip op twee als kleur van de liefde. Kies wel een tint die bij je huidskleur past.

“Ik voel me zekerder als ik lippenstift op heb. Maar welke kleur past bij een werkmeeting?”

Kies voor een kleur lipstick waar je je zelfverzekerd en comfortabel bij voelt. Een matte lippenstift komt zakelijker over dan een glanzende. Kies bij voorkeur ook voor een langhoudende lipstick.

Soms vind ik het leuk om me voor een feestje heel glamoureus op te maken. Ik weet alleen niet welke lippenstift daar goed bij werkt.”

Om glamoureus voor de dag te komen, is een glanzende lipstick of een hydraterende lipgloss ideaal. Perfect om de hele nacht mee door te gaan.

“Ik ben op zoek naar een nieuwe baan. Welke lippenstift draag ik voor een sollicitatiegesprek?”

Als je gaat solliciteren, is het belangrijk dat je er discreet en verzorgd uitziet. Te opvallende make-up is geen goed idee. Kies voor een classy, naturelle kleur lipstick en voor je het weet, sla je je droomjob aan de haak.

Ben jij nog op zoek naar de perfecte lipstick en wil je raad op maat? Ga dan naar je ICI PARIS XL-parfumerie en laat je helpen door een van de experts. Samen met jou kijken zij welke kleur en textuur het beste bij jou past.