Lied van NWA tijdens politieactie levert dj een boete op

Lied van NWA tijdens politieactie levert dj een boete op

Dj Boogy, ofwel Kashawn Harris,  trad in oktober op in een bar in Westfield, in de Amerikaanse staat Massachusetts. De bar waar hij draaide heeft een maximumcapaciteit van 160 personen, maar er zouden er meer dan 350 feestvierders zijn afgezakt naar Shenanigans Pub om de dj aan het werk te zien. De brandweer besloot dat de overbevolking een veiligheidsrisico inhield en belde de politie om het feestje te beëindigen.

Net toen de politie arriveerde in de bar, begon het nummer 'Fuck the police' van hiphopgroep N.W.A. Zodra politie-officier Juanita Mejias oogcontact maakte met de dj, schakelde hij de muziek uit. Vervolgens liep de bar snel leeg.

Maar daar eindigde het niet voor Harris. Een maand later kreeg hij een oproep om voor het gerechtshof te verschijnen omdat hij de openbare orde verstoord zou hebben. In het rapport van Mejias oordeelt de agente dat "de combinatie van alcohol, de buitensporige hoeveelheid mensen en het liedje dat de dj op het moment van de inval draaide, duidelijk de intentie van de dj tonen om de feestgangers op te hitsen."

Harris ontkent dat hij probeerde om rel te stoken en beweert dat het lied al in de afspeellijst stond voordat de politie binnenkwam. De rechter leek er echter niet veel van te geloven en bevond hem eerder deze maand schuldig aan het verstoren van de openbare orde. De dj komt er vanaf met een boete van 50 dollar (44 euro).

https://www.youtube.com/watch?v=9jOqOlETcRU