«Leidinggevenden groeien steeds»

«Leidinggevenden groeien steeds»

Heel wat organisaties zetten zich vandaag extra in om leidinggevenden te werven. Dat merken we tijdens de Coffee Break in Antwerpen-Centraal. Als leidinggevende ben je cruciaal in organisaties in verandering zoals Stad en OCMW Antwerpen en Fod Financiën, en groeiende bedrijven als Decathlon en T-groep.

“We zoeken ervaren mensen die een visie kunnen omzetten in concrete acties op de werkvloer, die mensen kunnen coachen en inspireren, een team sturen op korte termijn, en tegelijkertijd de doelstellingen realiseren op langere termijn”, zegt Nele Carpentier van Stad en OCMW Antwerpen. “In verschillende domeinen willen we versneld die ervaring binnenhalen.”

Dit omdat de dynamiek bij de overheid de laatste jaren enorm is veranderd. “Het is verleden tijd om als chef je collega-chefs niet te kennen”, vult Kurt Van Raemdonck van Fod Financiën aan. “Tijdens leadershipsprogramma's en ontmoetingen wisselen ze ervaringen uit. Zo kunnen ze vervolgens weer sterker functioneren als zelforganisererend team binnen onze heel grote organisatie.”

Evolueer volgens je passie

Interne mobiliteit is cruciaal binnen de vier bedrijven aan de koffie in het station van Antwerpen. Geen enkele leidinggevende bij hen blijft een carrière lang op dezelfde stoel.

“Iedereen begint bij ons als afdelingsverantwoordelijke in een winkel”, legt Elise Feryn, directeur in opleiding bij Decathlon uit. “Vervolgens groei je volgens je talent en passie verder in het domein waarin je je wil ontwikkelen. Omdat onze managementaanpak berust op autonomie én met een nadruk op mensen doen groeien, creëren we een sterke dynamiek.”

“Om deze mogelijkheden aan sollicitanten duidelijker te maken, positioneren we ons sterk als één groep”, zegt Amelie Gevers van T-groep. “Op ons online platform vind je verhalen uit verschillende afdelingen, je leert collega's uit andere diensten kennen tijdens opleidingen en je kan doorgroeien naar andere afdelingen. Deze loopbaanperspectieven en ontwikkelingstrajecten op maat spreken jongeren aan.”


Welke eigenschappen moet je hebben om bij deze topbedrijven aan de slag te kunnen?

  1. Flexibel: Organisaties evolueren constant. Ze verwachten van hun verantwoordelijken dat ze dynamisch inspelen op veranderingen en zelf evolueren tussen afdelingen.
  2. Ondernemend: Leidinggevenden hoeven geen specialisten te zijn. Wel mensen die een ruim takenpakket aan kunnen en durven de handen uit de mouwen te steken, samen met hun mensen. Essentieel hierin: klantgericht zijn, verantwoordelijk, open en communicatief, en ondernemend.
  3. Mensgericht: Elke moderne leidinggevende heeft zin om mensen te coachen. Hij of zij wil ervaringen uitwisselen met collega's en open communiceren naar de hele organisatie.


Nele Carpentier

Consulent communicatie bij Stad en OCMW Antwerpen

“Leidinggeven bij de stad betekent jezelf en anderen ontwikkelen met zichtbaar resultaat.” www.antwerpen.be?/nl?/?overzicht?/?jobs

Kurt Van Raemdonck

Stafdirecteur P&O bij Fod financien

“Een leidinggevende dient eerder een coach, teamleider en change motor te zijn dan de expert van de dienst.” www.jobfin.be?/nl

Elise Feryn

Directeur in Opleiding bij Decathlon

“Starters sporten met ons, hun directeur en de CEO. Zo zien we of er een match is langs twee kanten.” jobs.decathlon.be

Amelie Gevers

Talent & recruitment manager bij T-groep

“Binnen onze groep zijn er veel mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie.” www.t-groep.be?/carriere.shtml

 

In samenwerking met volgende partners: