Lego lanceert ecologische blokjes

Lego lanceert ecologische blokjes

De eerste stukjes speelgoed die Lego ecologisch zal produceren, zijn de bomen, struiken en bladeren in hun speeldozen. Het is een kleine stap in de goede richting, want met deze onderdelen vervangt Lego slechts 1 à 2 procent van hun totale hoeveelheid plastic.

Na verloop van tijd wil de speelgoedfabrikant wel alle blokjes duurzaam maken. Dat past in de langetermijnvisie van het bedrijf. Lego heeft zich namelijk voorgenomen om tegen 2030 alle kernproducten en verpakkingen te voorzien van duurzame materialen.

Voor op schema

Het nieuwe materiaal dat Lego nu zal gebruiken is polyethyleen en is gemaakt op basis van ethanol, een bestandsdeel van suikerriet. Daarmee breken ze met de traditie dat al hun plastic gemaakt wordt op basis van fossiele materialen zoals aardolie.

Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend dat het voor 100% op groene energie draait. Hiermee lopen ze drie jaar voor op schema wat betreft hun energiedoelstellingen. Om dit te vieren, bouwden de Denen toen een windturbine die ze helemaal optrokken uit Lego-bouwsteentjes.