Leerling wint bonuspunt dankzij ludiek antwoord op examen

Leerling wint bonuspunt dankzij ludiek antwoord op examen

"Vul altijd iets in, dan krijg je misschien nog de helft van de punten", horen we al sinds de lagere school. Maar wat als je echt geen flauw benul hebt van het juiste antwoord? Dan schrijf je best iets ludieks. geef je best een ludiek antwoord. Met een beetje geluk, krijg je daar nog een bonuspunt voor, zoals een leerling uit Amerika overkwam.

Op de sociale nieuwssite Reddit plaatste gebruiker Blahson een foto van de examenvraag met de woorden "een van hen heeft eindelijk de code gekraakt". Op de vraag "Welk land bezit Groenland? (Hint: het is niet Groenland)" antwoordde een leerling "Niet Groenland".

De leerkracht kon daar duidelijk om lachen en gaf de student een bonuspunt voor het grappige antwoord. Daar kwamen gemengde reacties op. "Plus één voor de leerkracht omdat hij een goed gevoel voor humor heeft" of "Ongelijk kan je hem niet geven", werd er enthousiast gereageerd. Anderen vonden het dan weer niet oké en schreven onder de foto uitspraken als "Niet Groenland ligt niet op de wereldkaart en is dus een fout antwoord" en "Flauw, zo heb je op alles een antwoord".

Imgur / Blahson

Foto Flickr / B. Guenter