LeBron James wervelt als nooit tevoren

LeBron James wervelt als nooit tevoren

De regerende NBA-kampioen wist zich als eerste te plaatsen voor de Conference Finals, na een duidelijke 4-0 overwinning in de reeks tegen Toronto. Eerder in de play-offs ‘sweepten' de Cavaliers ook al Indiana, waardoor ze voorlopig dus een foutloos parcours afleggen in de nacompetitie.

Dat is voor een groot deel te danken aan LeBron James, die de laatste weken beter speelt dan ooit. Voorlopig zit de sterspeler van de Cavaliers aan een gemiddelde van bijna 35 punten en 9 rebounds per match in de play-offs, wat Michael Jordan-achtige statistieken zijn. Bovendien lijkt de viervoudige MVP op zijn 32ste frisser dan ooit. Zo staat hij meer dan 40 minuten per match op het parket.

«Ik ben heel erg onder de indruk», zegt Tyronn Lue, de trainer van Cleveland. «Sinds de tweede seizoenshelft speelt LeBron op een ander niveau. Hij is echt fenomenaal. Hij draagt het team en iedereen probeert hem daarbij zoveel mogelijk bij te staan.»

Ook Raptors-coach Dwane Casey kon niet anders dan de lofzang zingen van ‘King James'. «Volgens mij beseft hij het belang van deze wedstrijden. Hij jaagt op Michael Jordan en op kampioenenringen. Zo gaat dat als je op zijn niveau speelt.»

Wie de tegenstander wordt in de finale van de Eastern Conference, valt moeilijk te voorspellen. Voorlopig houden Boston en Washington elkaar in evenwicht (2-2).